Anturamuotit kasaan viikonlopussa

Vihdoin ja viimein pitkä louhintavaihe on ohi! Heti pohjatöiden valmistuttua saimme Lammilta ensimmäisen kuorman, joka sisälsi Tassu-anturamuotit ja raudoitukset. Tuotteet tulivat perjantai-iltapäivänä ja Ville aloitti heti työt. Ensin nostettiin anturamuotit paikalleen. Tassut ovat mukavan kevyitä ja niitä jaksaa hyvin yksi mies nostella. Ensimmäiseen taloomme anturamuotit tehtiin laudasta, mutta nyt nämä Tassut kuuluivat Lammilta ostamaamme pakettiin. Ville kyllä piti muottien helppoudesta ja käyttäisi uudelleenkin.

Kun muottien oikeat sijainnit oli varmistettu mittaamalla, ne kiinnitettiin toisiinsa. Sen jälkeen alkoi lisäraudoituksen kiinnittäminen suunnitelmien mukaisesti. Tämä vei meillä suunnilleen saman verran aikaa kuin muottien asettelu tarkkaan oikeille kohdille. Sunnuntaina muotit tulivat viikonlopun puuhailun jälkeen valmiiksi. Juuri suunnitelmien mukaan, sillä maanantaina vastaava työnjohtaja tarkisti raudoituksen ja tiistaiaamuna oli valu.

Anturamuottien raudoitusta

Ensin raudoituksia kiinnitettiin surrikoukulla, mutta myöhemmin kaveri houkutteli ostamaan häneltä käytetyn sidontakoneen. Ville oli kauppaan tyytyväinen, sillä sidontakone helpotti erityisesti pystyraudoituksien sitomista. Sidontakoneelle tulee enemmän käyttöä, kun myöhemmin päästään asentamaan lattialämmitysputkia.

Työnjohto tarkkailee silmä kovana rakentamisen laatua tällä tontilla

Alempana olevassa kuvassa näkyy vasemmalla autotalli ja oikealla on kellarikerroksen asuintilat. Oikealle alas jää kodinhoitohuone. Muuten asuintiloihin kuuluu meidän vanhempien makuutilat ja eteinen. Autotallia ja asuintiloja jakaa kantava väliseinä, samoin kodinhoitohuoneen sisäseinä on kantava väliseinä.

Valmiit anturamuotit odottamassa tarkistusta ja valua

Kallion ja talon väli jää kahdelta sivulta täyttämättä. Tilan päälle valetaan betonikansi ja alapuolinen tila jää mahdollisesti varastokäyttöön. Betonikansien pilareita varten muotitettiin anturat kuvan oikeaan reunaan ja päätyyn (joka ei näy tässä).

Anturavalu

Valu sujui nopeasti tiistaiaamuna. Parin kaverin avustuksella kaikki oli parissa tunnissa ohi. Ville oli letkun päässä levittämässä betonia ja yksi kaveri vibrasi betonimassaa toisen seuratessa korkoja. Tässä vaiheessa ensimmäinen erä harkkoja odotti jo kasaamista kuivuneiden anturoiden päälle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *