Viimeiset runkovalut

Siitä asti, kun päästiin aloittamaan anturamuottien kasausta, tiedettiin edessä olevan tiukka syksy. Runko pitäisi saada valmiiksi ja katto pään päälle ennen lumien ja pakkasten tuloa. Ville onkin ahertanut rungon parissa tavallisesti aamuseitsemästä viiteen tai kuuteen. Joulukuun alussa sitten iski pakkasjakso ja se tuotti tuskaa. Vaikutti jo siltä, että pakkaset tulivat pysyvästi ja meillä oli pari valua tekemättä. Yksi tehtiin sitten pienellä pakkasella lämmitetyllä pikabetonilla, kun varsinainen pakkasbetoni on hinnaltaan yli kolminkertaista tavalliseen verrattuna. Valun suojattuaan Ville totesi, että ei enää tätä. Onneksi säät lämpenivät ja viimeinen seinävalu saatiin tehtyä plussakelillä! Nyt on seinät valettu!

Seuraavaksi tehdään katto ja sen jälkeen kiinnitetään viimeiset harkot seinän ja katon rakenteiden väliin. Niitä harkkoja ei valeta, sillä kyse on vain eristekuoresta. Talo on siis aivan kohta lopullisessa korkeudessaan ja ehkä talon näköinenkin. Sen jälkeen Ville pääsee sisähommiin, joten kyse on isosta etapista. Varsinkin kun kivitaloa tehdessä runko ei ole noussut ihan samalla nopeudella kuin puutalojen kanssa. Villeltä on mennyt nyt noin 11 viikkoa kasata runko valmiiksi. Hän on työskennellyt lähes koko ajan yksin. Valupäivinä on ollut ystäviä auttamassa, samoin ontelolaattojen kiinnityksessä. Arvostamme kovasti saatua apua, se on ollut korvaamatonta! Eräs kaveri on ollut opiskeluiden lomassa auttamassa jokaisessa valussa ja ajanut jopa suoraan tentistä hommiin raksalle!

Tällä viikolla tulikin sopivasti kattotuolit ja kattoon tarvittavat puumateriaalit, sekä kattopellit. Sää aiheutti tosin ongelmia. Kävi ilmi, että oli liian viileää ja kosteaa maalata vesiohenteisella maalilla ulkona, mutta öljymaalaukseen taas olisi kaivattu pakkasta ja sen tuomaa kuivempaa ilmaa! Onneksi viikonloppu on ollut kuiva. Ville ajoi harrasteautonsa tallista ulos viikonlopuksi ja rakensi laudoille telineen autotalliin. Raksan pelasti taas se, että asumme tässä samalla tontilla ja vanhassa omakotitalossa on reilun kokoinen kellari.

Laudat autotallissa kuivumassa

Koko viikonlopun Ville onkin maalannut ahkerasti ja teinitkin olivat auttamassa. Laudat piti saada maalattua, jotta auto pääsee talliin suojaan takaisin. Ensi viikon tiistaina tulee nosturi ja sitten kattotuolit nousevat paikoilleen. Vielä on mahdollista saada katto valmiiksi ennen vuodenvaihdetta, mikä asetettiin tavoitteeksi syksyn lopussa.

Maalausteline autotallin edessä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *