Katto päällä ja talvirakentamisen tuskaa

Johtuen kesän louhintatöiden venymisestä (https://www.kiveensahattu.fi/2021/09/19/louhinta-valmis/) koko syksyn oli kiire saada runko pystyyn ja katto pään päälle ennen talvea ja lumien tuloa. Tietysti tänä vuonna talvi päätti tulla aikaisin ja pakkaset iskivät jo marraskuun loppupuolella. Pakkanen ja sitä seurannut lumi hidastivat rakentamista. Sen seurauksena katon valmiiksi saaminen venyi vähän. Kattopellit saatiin paikoilleen kuitenkin 5.1. ja tällä viikolla katto on saanut räystäskourun ja läpiviennit. Nyt ei sada lunta enää sisään! Ensimmäistä kertaa elämässä päästiinkin tekemään lumitöitä olohuoneessa.

Kattotuolien asennusta pakkasella. Apuna tuttu omatoimirakentaja.

Kattotuolit nousivat ylös kauniissa pakkassäässä ja ne oli nopeasti asetettu paikoilleen.

Kattotuolien nosto

Kattomateriaali tuli meillä Lammin paketin mukana ja paketin mukaisesti katoksi tuli Ruukin lukkosaumapeltikatto. Tämä on meillä aiemminkin todettu kivannäköiseksi ja nopeaksi asentaa. Kesällä katsottiin kattopeltejä mökille ja huomattiin, että niiden(kin) hinnat ovat nousseet kovasti viime aikoina. Oltiin siis ihan tyytyväisiä, että ne olivat meillä mukana paketissa ja paketin hinta sovittu jo keväällä. Mökille Ville löysi onneksi hyväkuntoiset pellit purkutalosta.

Pysyykö vai putoaako? Pysyi!

Lumi ja kylmyys ärsyttivät rakentajaa ja Ville muisti joka päivä ilmoittaa, että talvirakentaminen on syvältä. Heliä taas kauhistutti Villen kiipeily katolla pakkasella ja lumella. Molempia helpotti suuresti katon valmistuminen! Vielä rakentaminen ei muuttunut lämpimäksi, mutta ainakaan lunta ei tule enää niskaan. Tästä jatketaan yläpohjan rakentamisella, jotta taloa voisi alkaa vähän lämmittääkin. Onneksi mennään kevättä kohti ja päivänvalokin lisääntyy. Eiköhän se rakentajan mieliala tästä kohoa pikkuhiljaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *