Väliseinät nousevat

Portaiden valmistuttua seurasi lisää valutöitä, nyt yläkerran lattiavaluun liittyen. Nämä lattiat tulivat valmiiksi nopeammin kuin mitä olimme ajatelleet ja se aina piristää mielialaa. Lattiavalujen jälkeen päästiin väliseinien pariin. Etukäteen olimme miettineet, kannattaako väliseinät tehdä myös harkoista vai kipsilevyistä. Harkkojen hyviin puoliin kuuluu kantavuus, niihin saa tukevasti kiinni hyllyjä sun muuta. Lisäksi on ihan kiva, että kivitalossa seinät tuntuvat myös kiveltä. Toisaalta levyseinät on nopeampi pystyttää ja niitä on helpompi purkaa, mikäli myöhemmin haluaa muuttaa huonejärjestystä. Levyseinät on myös halvempi tasoittaa (ja näin jälkikäteen ajatellen ja hintojen noustua, tästä syystä levyseiniä olisi voinut olla enemmänkin).

Päädyimme tekemään väliseinät pääosin harkoista. Poikkeuksena ovat vaatehuoneen ja eteisen kaapin välinen seinä, sillä siihen upotettiin yläkerrasta tulevia viemäreitä ja lattialämmityksen jakotukki. Toisena poikkeuksena ovat ruokailutilan vieressä olevat makuuhuoneet. Nyt niihin majoittuu meidän teinit, mutta muuttohetkellä 14-vuotiaat eivät asu kotona ikuisesti ja voi olla, että haluamme järjestellä huoneita uudelleen myöhemmin. Levyseinät on helpompi purkaa, mikäli niin haluamme.

Alakerran eteisen väliseinää. Upotukseen tulee eteisen kaappi.

Väliseiniä muuraillessaan Ville ehti miettiä taas puutalon etuja. Kiviä tuli taas kannettua selkä vääränä. Tässäkin onneksi aika kultaa muistot – pian ei muista rakentamisen tuskaa vaan voi olla tyytyväinen tukeviin väliseiniin. Muurausten jälkeen kiviseinät saivat oikaisutasoituksen, jonka kävivät ammattilaiset ruiskulla tekemässä. Oikaisutasoitus otettiin tässä kohtaa, että se saatiin kuivumaan edes jonkun verran ennen ikkunoiden tuloa. Ikkunat ovatkin tulossa seuraavaksi! Sitä onkin jo odotettu, sillä jouduimme itse siirtämään niiden toimitusta aikataulujen venymisen vuoksi. Ikkunoissa on ollut talven yli styroksit, joten on ihana päästä katsomaan niistä maisemia!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *