Ikkunat paikoillaan

Kaupallinen yhteistyö: Skaala
ikkunoista on saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

Ikkunoita olimme odottaneet sekä innolla, että jännityksellä. Meidän tontti ei ole helpoimmasta päästä ja siksi asennuksen onnistuminenkin pohditutti. Meille tulee ahdas pihatie eikä talon edessä ole isoja tiloja. Takapihalle ei ole kulkua koneilla: se on noin 4 metriä korkeammalla kuin etupiha ja nousee hyvin jyrkkänä kalliona. Olimme kuitenkin tilanneet olohuoneeseen, takapihan puolelle ison liukuoven. Tämä oli taas niitä hommia, mitkä jätettiin suosiolla ammattilaisille. Ikkunoiden asennus maksoi noin 10 % niiden hinnasta (nosturikulut tosin lisäksi, mutta ne olisi tullut itse asentaenkin), joten ei tuntunut järkevältä tehdä sitä itse. Itse asiassa edullinen asennushinta oli yksi syy siihen, miksi päädyimme Skaalan ikkunoihin. Ammattilaisilta painavat ikkunat sujahtivat ripeästi paikoilleen ja mahdolliset kolhut yms. reklamaatiot olisi ollut helpompi hoitaa.

Nosturi nostamassa liukuovea kun ikkunat asennetaan.
Liukuovi lähdössä ylös etupihan puolelta.
Ja nousee kauniisti katon yli.
Liukuovi paikoillaan olohuoneessa, päällä kiinteät ikkunat.
Liukuovi paikoillaan lounaaseen päin, lisänä kiinteät yläikkunat. Ovella on leveyttä 4,4 m ja korkeutta 2,7 m. Kuvissa oikaisutasoitetut seinät ovat vielä kosteita ja siksi niissä on läikkiä.

Jännittäminen kannatti! Olen aivan todella tyytyväinen meidän liukuoveen! Ihastuin jo edellisessä kodissa terassille johtavaan liukuoveen. Se häivytti ihanasti sisätilojen ja ulkotilojen rajaa. Olen terassi-ihminen ja ulkona syödään aina kun sää sallii. Kun rakentamista alettiin suunnitella, halusin ehdottomasti taas liukuoven. Minulle oli iloinen yllätys, että liukuovien hinnat olivat vähän laskeneet ja meidän budjetilla oli mahdollista saada aiempaa isompikin liukuovi. Skaalan liukuovessa on matala kynnys ja kahvaa kääntämällä liukuva osa nousee ylös, joten sitä on mukava käyttää. Iso ovi on tietysti vähän raskas avata usein. Pikaisiin ulkopujahduksiin meiltä löytyy tavallinen terassinovi viereisestä kylpyhuoneesta.

Ruokailutilan ikkuna
Ruokailutilan ikkuna etupihan suuntaan. Tähän tulee vielä teräskaide ulkopuolelle, lisäksi pieni uloke ympärille.

Jotkin ikkunat osoittautuivat kyllä valmiina hieman turhan suuriksi. Etukäteen on vaikea arvioida, mitkä koot ovat riittäviä ja siksi tuli pelattua varman päälle. Toisaalta meillä on Suomessa välillä niin vähän luonnonvaloa, että on kiva saada sitä mahdollisimman paljon sisälle. Myöskin ulkoapäin isot ikkunat näyttävät paremmilta, varsinkin kun meillä on tavallista korkeampi kellarikerros. Kokonaisuudessaan olemme tyytyväisiä valintoihimme.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *