Mallikuva keittiöstä

Keittiö on saapunut!

Meidän keittiö tuli! Ensimmäisten kalusteiden saapuminen on selkeä merkki siitä, että talon valmistuminen alkaa häämöttää. Keittiötä ei tosin pääse vielä asentamaan, sillä työlistalla on ensin talon ulkopuolella tehtäviä hommia. Se saa siis odottaa jonkun aikaa olohuoneessa paikoilleen pääsyä. Yllä oleva kuva onkin mallikuva, ei vielä todellisuutta.

Haaveilin ensin tammiviiluisista ovista, jotka olisimme yhdistäneet Ikean runkoihin. Selvisi kuitenkin, että Ikean alakaappien runkokoko on tavanomaista korkeampi. Meille on tulossa betonitaso, jota ei saa kovin ohueksi ja minä olen lyhyt. Ergonomian vuoksi Ikea jäi pois vaihtoehdoista. Halusimme järkevän hinnan ja hyvälaatuisen keittiön ja päädyimmekin Noblessan keittiöön. Sellainen meillä oli edellisessäkin talossa ja olimme siihen tyytyväisiä. Olimme myös tyytyväisiä edellisen talon keittiöön ja uuden talon keittiö on monessa suhteessa vain vähän isompi kopio aiemmasta.

Pohdintaa aiheutti lähinnä ovimalli. Vaihdoimme ensin valitsemamme mallin kaksi kertaa tässä vajaan vuoden aikana, kun keittiötilausta on pyöritelty. Välillä kävimme Noblessan liikkeessä fiilistelemässä ovimalleja ja tutkimassa, miten niihin jäi sormenjälkiä. Kiitos myyjille kärsivällisyydestä! Ensin ajattelimme tammijäljitelmää (ks. Keittiösuunnitelmia) vaaleampana versiona ja sitten tummempana. Edellinen ovi oli ollut puujäljitelmä ja se pysyi aina siistin näköisenä. Jäljitelmä on kuitenkin aina jäljitelmä ja koska alkuperäinen toive oli ollut aito tammiviiluovi, niin kompromissi vähän harmitti. Kun sitten molemmat ihastuimme uuteen mattapintaiseen tummansiniseen oveen, päädyimme vaihtamaan siihen. Pidämme vahvoista ja tummista väreistä ja saamme tummansinisestä sopivaa särmää meidän olohuoneen konjakin värisille kalusteille.

Mietintää aiheutti vielä vetimet. Meille tuli keittiö, jossa ovi on hieman pienempi ja sen takana on vedinura, joka jää näkyviin. Alkuperäisessä suunnitelmassamme vedinurat olivat mustat, jolloin ne olisivat erottuneet hyvin tammen sävyistä. Noblessalla on taas tummansiniseen ovimalliin hienosti sopivat kullanväriset vedinurat (ks. kuva mallikeittiöstä Noblessa sivuilta). Me taas haluaisimme mieluummin kuparia tai ruostutettua rautaa tehosteeksi kuin kultaa. Muut vaihtoehdot vedinurille taas tuntuivat hieman tylsiltä. Mietin vaihtoa vetimellisiinkin oviin, mutta aikamme asiaa pohdittuamme päädyimme Villen ehdotuksesta kuitenkin niihin mustiin vedinuriin. Kuvassa se ainakin näyttää ihan hyvältä yhdistelmältä. Katsotaan, miten on sitten todellisuudessa.

keittiö paketeissa
Nyt pitää enää kärsivällisesti odottaa, että tätä päästään asentamaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *