Sisätyöt etenevät

Havahduin huomaamaan, etten ole kirjoittanut blogiin aikoihin, vaikka sisätyöt ovat kovassa vauhdissa. Ensin olimme kesälomalla, eikä raksa juuri edennyt. Yritimme nauttia kesästä, sillä tiesimme edessä olevan pitkän ja kiireisen syksyn. Kun sitten lomat loppuivat, aloitin uuden työn ja työkiireet ovat pitäneet minua poissa blogin parista.

Kirjoitustauosta huolimatta talolla on tapahtunut monenlaista. Olemme saaneet Villen veljen avuksi joinakin päivinä ja se on ripeyttänyt tahtia. Lisäksi olemme saaneet sovittua laatoitukselle tekijän ja ammattilaisia myös joihinkin sisätasoitustöihin.

Yksi iso iloinen hetki koettiin, kun viime vuoden lokakuussa tilattu maalämpöpumppu saapui! Olimme jo henkisesti varautuneet väliaikaisen lämminvesivaraajan ja irtopattereiden hankintaan, kun mitään tietoa lämpöpumpun mahdollisesta toimituksesta ei ollut. Sitten yhtenä päivänä se saapui. Ilman ennakkoilmoitusta. Näillä sähkönhinnoilla koimme suuren helpotuksen! Vielä joudumme kyllä odottamaan ilmanvaihtokonetta. Toivottavasti se tulee pian.

Siihen se kauan odotettu maalämpöpumppu tupsahti!

Pientä tuskaa on taas aiheuttanut pintamateriaalien lopullinen lukkoon lyöminen. Valinnan vaikeus tuntuu välillä ylitsepääsemättömältä ja joitain päätöksiä pyrkii lykkäämään, mikäli mahdollista. Vitkastelu aiheuttaa kuitenkin lisästressiä. Välillä kyse on melko pienistä asioista, kuten mitä laittaa olohuoneen kattoon rimojen alle? Huopaa, kipsilevyä vai vaneria? Jahkailun jälkeen päädyttiin kipsilevyyn, joka toivottavasti toimii parempana ääneneristeenä kuin pelkkä kangas. Kun rimoitus saadaan valmiiksi, kirjoitan aiheesta lisää.

Olohuoneen katossa mustaksi maalattua kipsilevyä odottamassa rimojen asennusta.

Tämän viikon aikana eniten on edistynyt yläkerran olokeittiö. Keittiön kaapeille on rakennettu aiemmin kipsilevystä runko, johon kaapit upotettiin. Runko ja katon alaslasku keittiön kohdalla rajaavat kivasti keittiötä, joka on muuten aivan keskellä tilaa. Toisessa reunassa on pieni olohuone ja toisessa reunassa ruokailutila.

Keittiö rakentumassa.

Keittiön alaslaskuun kokeilimme kipsitasoitetta Naantalin asuntomessuilla meidät ihastuttaneen Villa Pintan innoittamana. Kipsitasoite värjättiin mustalla sementtivärillä ja suojattiin Tikkurilan Paneeli-Ässä Hirsisuojalla, johon oli myös lisätty mustaa sementtiväriä. Olemme suunnitteleet kipsitasoitetta koko olokeittiön seiniin, omaan makuuhuoneeseemme ja mahdollisesti eteisen seiniin ja kattoon.

Olohuone keittiön suunnasta.

Tässä vaiheessa alkaa pitkä projekti tuntua ja väsymystä on ilmassa. Se, että tilat alkavat hahmottua ja pikkuhiljaa alkaa tulla valmistakin pintaa, auttaa kuitenkin jaksamaan vielä loppurutistuksen. Tässä kohtaa uskaltaa jo miettiä muuttoa, ehkä marraskuussa?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *